Tapas

Tapas er en gammel opfindelse.
Ordet "tapa" betyder "låg", og oprindeligt var tapas et stykke brød eller pølse,
som man lagde ovenpå sit glas så fluerne ikke faldt deri.
I dag er det småretter på størrelse med en lille dansk frokostret, som serveres, når man køber et glas øl eller vin.

Vi har været udsat for mange forskellige tapas - og stort set alle var rigtig gode.
Nogle få steder er det ting fra en dåse, og så en tur i mikroovnen,
men de fleste steder er tingene frisklavede direkte fra køkkenet.

Her er en lille liste......

En skive franskbrød smurt med alioli og en lille tynd kotelet eller bacon ovenpå
Et par små kyllingelår
Kanin i flødesovs
Kanin i krydret sovs
Svinekød i forskellige slags sovse
Pommes frites med eller uden aliloi
Stegt pølse med pommes frites
Brød, dryppet med olivenolie, med serrano skinke eller tun
Panerede stegte hele sardiner
Panerede stegte hele "en anden slags lille fisk"
Manchego ost med olivenolie
Oliven
En lille skål forskellige nødder
Ost eller en skive "pålæg" med en marinade af tomat, agurk, hvidløg og olie
Ensalada ruso - kartoftler, ærter, gulerødder, mayo og kylling eller tun
Grillspyd med stærkt marineret svinekød
Blåmuslinger
Tortilla i forskellige faconer, og med kartofler, tun eller skinke
Brød med sardiner dryppet med olie og eddike
Stegt chorizo
Stegt morcilla (blodpølse)